Letní fotbalový kemp 2024

14.08.-18.08.2024

Letošní ročník solnického fotbalového soustředění pro mládežnické kategorie hráčů a hráček od předpřípravky po mladší dorost pořádáme společně s TJ Sokol Černíkovice v termínu od 14. do 18. srpna 2024.
Zájem o přihlášení hráče/hráčky je možné potvrdit zasláním vyplněného formuláře do 15. června 2024 na email: fotbal@sksolnice.cz
Přihlašovací formulář je ke stažení zde

Hodnocení sezóny 22/23

Soutěžní ročník 2022/2023 byl pro fotbal v Solnici v mnoha ohledech výjimečný. Sportovní klub reprezentovaly v kategorii mužů poprvé v historii 3 týmy, A-mužstvo se jako nováček nejvyšší krajské soutěže poprvé v historii stalo hned mistrem krajského přeboru, C-tým zase ovládl suverénně IV. třídu okresního přeboru, a poprvé v historii tak solnický fotbal slavil dva mužské tituly v jedné sezóně!

Úspěšné bylo také B-mužstvo, které díky vítěznému jarnímu uragánu obsadilo ve II. třídě okresního přeboru stříbrnou pozici. Mládežnické týmy sklízí úspěchy opakovaně, silný ročník 2009, kategorie starších žáků U15, tentokrát obsadil v krajském přeboru 2. místo. A dobrou spolupráci v souklubí s TJ Sokol Černíkovice potvrdil společný tým starší přípravky kategorie U11, který se zaslouženě stal vítězem krajského přeboru.

Po sportovní stránce se tak zúročuje několikaletá práce výborných trenérů, které v Solnici máme, jak u mužů, tak u mládeže. Trenérské duo A-týmu Pavel Potužník – Jiří Židík dokázalo po vynucené covidové pauze sestavit vítěznou partu, která během dvou let získala pro solnický fotbal 2 historické tituly v krajských soutěžích. B- a C- mužstva jsou pod taktovkou bratrů Zdeňka a Radka Schodových, postavená kolem odchovanců a zasloužilých, stále aktivních a kvalitních, hráčů SK Solnice. Cíl, který jsem si ve fotbalovém oddílu předsevzali v roce 2020 pro kategorii mužů, tedy hrát v Solnici nejvyšší krajskou soutěž a mít rezervní tým na špici okresního přeboru, se tak podařilo splnit. Dobrý pocit z naplněného úsilí ovšem kazí „díra“ v ročnících 2005-2008, což jsou 2 věkové kategorie, nyní konkrétně mladšího a staršího dorostu, které nám chybí, protože takové kluky nikdo před deseti nebo dvanácti lety v Solnici k fotbalu nepřivedl a pro současnost nevychoval…

Nástupem Miloše Gajdy do pozice šéftrenéra mládeže, díky jeho koncepčnosti a organizaci mládežnických týmů, se podařilo nastartovat nábory nových hráčů a hráček, naplnit všechny kategorie od starších žáků do předpřípravky, takže dnes hraje v 5 solnických týmech mládeže zhruba 100 kluků a holek okresní a krajské soutěže. A právě zmíněná spolupráce s černíkovickým klubem nám umožňuje přihlásit dokonce 2 týmy v kategoriích starších a mladších žáků a starší přípravky, jak do kraje, tak do okresu. Všem trenérům naší mládeže velké poděkování za jejich fotbalové nadšení, nasazení a bezvadný přístup k dětem! A taky rodičům patří dík, že podporují svoje dcery a syny ve sportování!

Fotbal v Solnici ovšem není pouze o vítězstvích a skvělé sportovní současnosti. Je také o zázemí, sportovištích a ekonomice. Z hlediska sportovní činnosti a fotbalové budoucnosti nemáme obavy, že by nám nevyrostli noví úspěšní fotbalisté a fotbalistky. Větším strašákem pro solnický fotbal je, aby v horizontu 2-3 let měli kde hrát. Stav městského sportovního areálu lze označit jako klinická smrt nebo kóma. Přestože se zastupitelstvu podařilo schválit navýšení příspěvku z městského rozpočtu na provoz na letošní rok na dvojnásobek oproti letům nedávným, je bohužel údržba fotbalových hřišť, aby odpovídala standardům krajských soutěží, čím dál nákladnější. Bez výrazné investice do nových drenáží, jednoho vchodu a východu, oplocení areálu, regenerace trávníku a dalších technických úprav, např. zastřešené tribuny, nelze pomýšlet navíc ani na případnou vyšší mužskou soutěž, kterou je divizní 4. liga.

Město Solnice, jako vlastník sportovního areálu, bylo úspěšné v žádosti o dotaci z Národní sportovní agentury na instalaci umělého osvětlení tréninkového hřiště, které umožní rozšířit tréninkovou činnost všech kategorií hlavně v podzimní části sezóny. Naopak v žádostech o dotace na zásadní a nezbytnou rekonstrukci sportovního areálu, včetně hlavní travnaté hrací plochy, je solnická radnice opakovaně neúspěšná. Sport, na rozdíl třeba od kultury, nemá příliš možností, jak získat vlastní příjmy. Základním pilířem rozpočtu každého amatérského klubu jsou finance veřejné (státní, krajské, obecní) nebo peníze sponzorské. Pokud je sportovní činnost fotbalového oddílu SK Solnice financována z významné části z privátních zdrojů (a těch nebude dost nikdy!), potom nelze od soukromých partnerů ještě žádat prostředky na provoz a údržbu, natož rekonstrukci, fotbalových hřišť, kterých není klub vlastníkem. To je rébus, který zatím nemá pro solnický fotbal pozitivní řešení…

Přesto můžeme našim věrným, starším i mladším, fanouškům slíbit, že budeme dál vyhrávat a reprezentovat naše město po celém kraji! Děkuji všem, kteří nám v Solnici s fotbalem pomáhají!

Milan Seidl, předseda FO SK Solnice

Historická sezóna!!!

Historická super sezóna solnického fotbalu!!!

3x titul a 2 vicemistři v kategoriích mužů a krajských soutěžích mládeže 2022/2023!!!

Krajský přebor A-tým mužů

MISTŘI!!!

Okresní přebor IV. třídy C-tým mužů

MISTŘI!!!

Krajský přebor U11 starší přípravka

MISTŘI!!!

Okresní přebor II. třídy B-tým mužů

Vicemistři!!!

Krajský přebor U15 starší žáci

Vicemistři!!!

Děkujeme všem hráčům a hráčkám, trenérům, rodičům a fanouškům SKSol, přepište dějiny!!!

SportFotbal kemp 2023

7. – 11. srpna ve sportovním areálu SK Solnice

Kemp je určený pro všechny kluky a holky ve věku od 7 do 13 let, kteří si chtějí zlepšit své individuální fotbalové dovednosti a kondici, ale také si najít nové kamarády a užít si prázdniny s fotbalem!

Nabízíme jedinečnou příležitost zažít specializované fotbalové tréninky, které jsou založeny na metodice Coerver Coaching a jsou vedeny proškolenými trenéry. Tréninkový program je inspirovaný individuálními dovednostmi hvězd světového fotbalu současnosti.

Účastníci budou rozděleni do skupin podle ročníků narození a také dle momentálních dovedností a schopností.

Pro účastníky je přichystán rozmanitý program a spousta různorodých aktivit, ale současně je zajištěn i odpočinek a relaxace. Nudu během našeho kempu rozhodně nezažijete.

Registrace a více informací na https://www.sportfotbal.cz/kemp/

Letní fotbalový kemp 2023

16.08.-20.08.2023

Letošní ročník solnického fotbalového soustředění pro mládežnické kategorie hráčů a hráček od předpřípravky po starší žáky pořádáme společně s TJ Sokol Černíkovice v termínu od 16. do 20. srpna 2023.
Zájem o přihlášení hráče/hráčky je možné potvrdit zasláním vyplněného formuláře do 15. června 2023 na email: fotbal@sksolnice.cz
Přihlašovací formulář je ke stažení zde

Tabulka podzim 2022

M Group CZ Krajský přebor MUŽŮ

„Nadstandardní podzim! Průběžné 1. místo v půlsezóně je vysoko nad očekáváním! Děkuji trenérům a hráčům za poctivě odmakaných 15 zápasů, děkuji realizačnímu týmu, fanouškům a všem, kteří nám v Solnici s fotbalem pomáhají. Teď si pár týdnů od meruny odpočineme, připravíme se na jaro, a uvidíme…?“

Milan Seidl, předseda FO SK Solnice

Mistři 1.A třídy!!!

A-tým dnes remízovým domácím zápasem proti České Skalici získal poslední bod, kterým definitivně potvrdil, 3 kola před koncem letošní sezóny 1.A třídy, první místo v soutěži a historický postup SK Solnice do krajského přeboru!!!